Mand med laptop

Formålet med kviklån

Et kviklån er en type lån, der giver hurtig og nem adgang til finansiering. Det bruges normalt til nødsituationer, såsom uventede håndværkerregninger eller bilreparationer. Ved kviklån kræver låneudbyderne ikke, at du stiller sikkerhed for lånet. Det gør låntypen tilgængelige for en bred vifte af mennesker, herunder dem med lavere kreditvurdering. Kviklån har som regel høje renter, så det er vigtigt at kigge sig omkring og sammenligne tilbud, inden man tager et. 

Fordelene ved kviklån

Et kviklån tilbyder en række fordele for låntagerne. Kviklån er som regel mindre lån, der kan behandles og godkendes hurtigere end traditionelle lån. Det kan være nyttigt for låntagere, der står i en nødsituation, og derfor har brug for adgang til kontanter hurtigt.

Kviklån har en tendens til at have højere renter end større lån som fx banklån. Dertil har kviklån også en kortere både ansøgnings- og låneproces ift. banklån. Der er fordele og ulemper ved begge låntyper, og i sidste nede skal man som låntager bare vælge den, der passer bedst til ens nuværende økonomiske situation. Derudover kan hurtige lån hjælpe med at opbygge en låntagers kredithistorik og dermed forbedre deres kreditværdighed. Det kan være gavnligt i det lange løb, da det kan gøre det lettere at kvalificere sig til fremtidige lån.

Ulemperne ved kviklån

Når du er i krise og har brug for penge hurtigt, er det fristende at ty til et kviklån. Disse lån har dog en række ulemper, som du bør være opmærksom på, inden du tager et.

Kviklån har som regel høje renter, hvilket kan gøre det svært at betale dem tilbage. Derudover er der også andre omkostninger end bare renten, du skal tage højde for. Der er forskellige gebyrer ved oprettelse osv., der også skal tilbagebetales af dig. Derfor er det en god idé, hvis du undersøger ÅOP’en for det lån, du overvejer at ansøge om. Det er dog kun en fordel, hvis din løbetid er over et år. Ellers vil ÅOP’en virke højere end ved lån på over et år, da du jo så har kortere tid til at tilbagebetale de samme gebyrer. 

Kviklån er som regel også kortfristede lån, hvilket betyder, at du skal betale dem hurtigt tilbage. Det kan være svært, hvis du ikke har pengene til rådighed. Og hvis du går glip af en betaling, kan du pådrage dig forsinkede gebyrer og yderligere rentegebyrer. Du bør derfor altid sætte dig ned og lave en oversigt over dit budget i de måneder, hvor du skal betale af på lånet. På den måde er der mindre sandsynlighed for, at du ender i et lån, du i sidste ende ikke kan tilbagebetale.

Ting du skal overveje, inden du optager et kviklån

Inden du optager et kviklån, er der et par ting, du bør overveje. For det første bør du tænke over, hvorfor du har brug for lånet. Kviklån bruges normalt til nødsituationer, så overvej nøje, om du har bruge for at søge om et lån til din nuværende situation. For det andet skal du overveje hvor mange penge, du har brug for at låne. Lån kun så meget, som du har brug for – hverken mere eller mindre. For det tredje skal du stille dig selv spørgsmålet, om du har råd til at betale de månedlige afdrag. Kviklån har som regel høje renter, så sørg for, at du har råd til betalingerne, inden du tager et lån. Endelig skal du bruge en velrenommeret långiver. Der findes mange svindelnumre derude, når det kommer til kviklån. Brug derfor kun en seriøs långiver for at undgå at blive snydt.