hvad koster det at aflive en kat

Hvad koster det at aflive en kat?

Vi danskere elsker vores kæledyr og katten er et af de kæledyr der er mest populært. Man siger ofte at katten er sin egen, men katte er også sociale dyr og mange katteejere har ofte et tæt bånd til deres kat. De vil gøre alt for at katten har det godt.

Desværre kan man komme til at stå i en situation hvor man må aflive sin kat. Den situation kan opstå hvis katten bliver uhelbredeligt syg, kommer alvorligt til skade eller bliver så gammel og svag, at den ikke kan klare sig selv. I denne artikel kigger vi på hvad det koster, at aflive en kat.

Giv katten det bedste udgangspunkt for et langt og godt liv

Hvis du gerne vil have at din kat skal have et langt og godt liv, er der nogle ting, som du selv kan gøre, som katteejer. For det første skal du sørge for at få chippet og registreret din kat. Er katten chippet, er det nemt at finde ejeren, hvis katten bliver væk. Det er også en god idé, at få neutraliseret katten.

En neutraliseret kat har generelt et bedre og længere liv, end en kat der ikke er kastreret eller steriliseret. Har du eksempelvis en hankat, der ikke er kastreret, vil de strejfe meget mere rundt end hvis den er kastreret, når katten strejfer rundt vil den ofte komme i slagsmål med andre katte og risikere at få forskellige sygdomme fra vilde katte.

Er din hunkat ikke steriliseret, vil katten komme i løbetid og du vil have besøg af masser af hankatte. En neutraliseret kat giver derfor et bedre udgangspunkt for, at din pelsede ven ikke skal aflives før tid, selvom der selvfølgelig ikke er nogen garantier i denne verden.

Prisen for at aflive en kat

Hvis din kat alligevel bliver så syg eller kommer så slemt til skade, at du bliver nødt til at få den aflivet, skal du kontakte en dyrelæge. I mange tilfælde har du sikkert allerede kontakten til dyrlægen, da det ofte er dyrlægen, der vurderer om katten kan redes eller den skal aflives.

Der er ikke en standardpris for hvad det koster at aflive en kat, prisen er forskellige fra dyrlæge til dyrlæge, men du skal nok forvente en pris på mellem 700 og 1000 kroner. Mange dyrlæger har en hjemmeside hvor du kan se priserne, her kan du gå ind og finde de konkrete priser på hvad aflivningen koster hos den pågældende dyrlæge.

Mangler du penge, se dine muligheder her