Hvad koster det at bygge et træhus?

Helårstræhuse er meget populære i vores nordiske broderlande, men indtil for nylig var de ikke så udbredte her i Danmark. Det er efterhånden ved at ændre sig, og det bliver stadig mere populært at bygge huse i træ i stedet for de traditionelle huse, der er bygget i mursten. I denne artikel skal vi se nærmere på hvad det koster at bygge et træhus.

Hvad er et træhus?

Der er ikke nogen klar definition af, hvad der betegnes som et ”træhus” men for de fleste er et træhus et hus, hvor ydervæggene består af træbeklædning, som ofte er malet.

Ydervæggen kan dog også sagtens fremstå i naturlige træfarver, der eksempelvis er behandlet med træbeskyttelse. Træhuse bygges også i forskellige stilarter. De mest udbredte er nok træhuse i den traditionelle stil, som mange forbinder med de svenske træhuse. Men efterhånden som træhusene er blevet mere udbredte, bygges der også moderne arkitekttegnede træhuse.

Bjælkehuse og sommerhuse

Træhuse kan også være bygget som bjælkehuse, denne type af nordamerikansk inspirerede huse, er også blevet populære, her er bjælkerne ofte u-malede og i naturlige træfarver.

Bor du i et naturområde passer et bjælkehus flot ind i omgivelserne. Foruden de hustyper vi her har nævnt, er der selvfølgelig også fritidshusene eller sommerhusene, som du helt sikkert kender fra sommerhusområderne langs de danske kyster. De traditionelle sommerhuse opføres for de flestes vedkommende som træhuse.

Er et træhus dyrt?

Prisen på et træhus afhænger naturligvis af en række faktorer, eksempelvis hvilken stil huset skal bygges i og om du vælger at få bygget et arkitekttegnet hus eller et almindeligt typehus.

Derudover er der selvfølgelig alle de almindelige forhold, der bestemmer hvad et hus koster. Det handler for eksempel om beliggenhed, størrelse på huset, de materialer som anvendes både ude og inde mm.

En tommelfingerregel er dog, at det er lidt billigere at bygge i træ i forhold til at bygge i mursten. Men prisen er selvfølgelig også afhængig af hvilken træsort du vælger til dit træhus.   

Vedligehold på træhuse

Træhuse kræver generelt lidt mere vedligehold end et murstenshus, for eksempel skal et træbeklædningen males eller vedligeholdes med jævne mellemrum, så træhuset bliver ved med at være pænt.

Vedligeholdelsesudgifterne skal du selvfølgelig også regne med, når du kigger på prisen og beslutter dig for om du vil have et træhus eller et hus af mursten. Vi håber vi i denne artikel har givet dig et indblik i hvad koster det at bygge et træhus spørgsmålet.

Står du og mangler penge her og nu? Se vores anbefaling til nye kviklån her