hus renovation

Hvad koster det at renovere et hus?

Overvejer du at købe et hus, der skal sættes i stand? eller bor du allerede i et ældre hus du gerne vil renovere – så læs videre her, i denne artikel kigger vi nemlig nærmere på hvad det koster at renovere et hus.

Klimavenlig renovering – energirenovering

Bor du i et gammelt hus, kan det være en rigtig god idé at føre huset ”up-to-date”. Et hus, der er bygget i 50’erne eller 60’erne eller tidligere og som er bygget ud fra datidens byggestandarder er ikke specielt energivenligt, da huset ofte er dårligt isoleret. Et hus der er dårligt isoleret giver også en større varmeregning. Derfor er der rigtig god økonomisk fornuft i at efterisolere huset og gøre det mere energieffektivt.

Det kan også være du har gamle vinduer i huset, der ikke er helt tætte eller som ikke er termoruder. I disse tilfælde, er der også god fornuft i at sætte nye vinduer i huset, her er nemlig også besparelser på den lange bane.

Herudover bør du undersøge hvilke puljer der er tilgængelige, der kan nemlig være mulighed for at få tilskud til energiforbedringer. Tjek eksempelvis om du kan søge tilskud fra bygningspuljen til dine energivenlige boligforbedringer.

Indvendig renovering

hvad koster det at renovere et husDet kan også være, at dit hus trænger til en kærlig hånd indvendigt. Er køkkenet og badeværelset fra dengang huset blev bygget for flere årtier siden, skifter de fleste det ud med noget mere moderne og tidssvarende.

Køkkener og bade findes i alle prisklasser, så prisen afhænger selvsagt af hvilke krav du stiller til dit nye køkken og bad. Herudover er prisen også afhængig af, om du selv kan lave noget af arbejdet eller du skal hyre håndværkere til det hele.

Der kan også være andre dele af boligen du har behov for at renovere, det kan for eksempel være, at du gerne vil skifte de gamle slidte gulvtæpper ud med mere moderne parket eller plankegulve.

Hvor omfattende den indvendige renovering skal være afhænger af hvilke krav du stiller til boligen og selvfølgelig også hvad du har råd til.

Sådan skaber du overblik over hvad det koster at renovere et hus

Vi har her kigget på nogle af de dele af en bolig, som man typisk vil tage fat på at renovere. Der kan selvfølgelig være mange andre dele af boligen man kan tage fat på.

Hvad koster det så at renovere et hus? Det er ikke så nemt at give et klart svar på, da der er mange forhold der spiller ind, for eksempel:

  • Skal boligen totalrenoveres fra kælder til kvist, eller er det et mindre renoveringsprojekt?
  • Hvor stor er boligen og hvilke materialer vil du anvende?
  • Har du selv de håndværksmæssige evner til at lave noget af arbejdet, eller skal du have håndværkere til det hele?

Uanset hvilken renovering du vælger er det en god idé, at lave et budget inden du går i gang, indhent også flere tilbud på de enkelte håndværkeropgaver. Har du en håndværker i vennekredsen eller familien kan du måske rådføre dig med vedkommende inden, du går i gang med projektet.

Alt i alt, skab et overblik over opgaven og økonomien så du ved hvad det koster at renovere netop dit hus og du er sikker på, at du har midlerne til det.