hvad koster det at syne en bil

Hvad koster det at syne en bil?

Der er forskellige udgifter forbundet med det at eje en bil. Nogle af disse udgifter er, at du for eksempel skal have en forsikring til din bil, du skal også løbende vedligeholde og servicere bilen. Hvis du har en bil der ikke er helt ny, skal bilen også til periodiske syn med faste intervaller. Hvad koster det at syne en bil? Kort svar er mellem 300 kr. – 1000 kr.

Det periodiske bilsyn

Har du en helt ny bil, der netop er indregistreret, skal du ikke bekymre dig om bilsyn det første stykke tid. En bil skal nemlig først synes første gang 4 år efter, at den er indregistreret første gang. Herefter skal bilen til syn med 2 års intervaller. Når det er tid til, at din bil skal til syn, vil du helt automatisk modtage en indkaldelse til syn.

Du modtager indkaldelsen 8 uger inden fristen for at din bil skal synes udløber, indkaldelsen kommer direkte til dig. Det er dig selv der har ansvaret for at få synet din bil inden fristen for bilsynet er udløbet.

Find en synshal

Der findes masser af steder man kan få synet sin bil i hele landet, så det er ikke noget problem at finde en synshal i nærheden af hvor du bor. Mange synshaller tilbyder, at du kan bestille tid online på deres hjemmeside til dit bilsyn.

Hvis du er ligeglad med, at der måske kan være lidt ventetid, kan du også bare prøve at køre direkte hen til synshallen, mange synshaller har et drive-in system man kan benytte uden at bestille tid forinden. Bilsynet tager ca. omkring 20 minutter og mens din bil bliver synet kan du ofte sidde i et venteområde og nyde en kop kaffe.

Hvad koster det at syne en bil? Priser på bilsyn

Hvis du blot kan nøjes med et bilsyn og din bil ikke skal på værksted for at kunne gennemgå synet, er et bilsyn ikke en stor udgiftspost. Et bilsyn koster cirka mellem 300 og 500 kroner. Hvis bilsynet viser, at der er fejl på dit køretøj skal du selvfølgelig få styr på disse fejl og så kan du få synet din bil igen med et såkaldt omsyn.

Et omsyn er som regel lidt billigere, end det første syn af din bil. Du skal dog være opmærksom på, at det naturligvis ikke er lovligt at køre i en bil, hvis den ikke er blevet godkendt ved et bilsyn – kun ned til værkstedet for at få fejlene udbedret. dette kan du høre mere om hos din synshal.

Mangler du penge til bilsyn, tjek vores anbefaling om nye sms lån med staksudbetaling her.