hvad koster en jordbundsundersøgelse

Hvad koster en jordbundsundersøgelse?

Det er en stor begivenhed at flytte ind i et nybygget hus, vil du i gang med at bygge hus, er der dog nogle forhold du skal have styr på, inden du påbegynder byggeriet, en af disse er, at du skal få lavet en jordbundsundersøgelse inden du går i gang med byggeriet. Det er nemlig vigtigt at vide hvordan jordbundsforholdene er på byggegrunden.

Det kan faktisk være en stor fordel, at få lavet en jordbundsundersøgelse inden du skriver under på købsaftalen på byggegrunden, så ved du hvad det kræver at bygge på grunden. I denne artikel tager vi et nærmere kig på hvad en jordbundsundersøgelse koster.

Derfor skal du få lavet en jordbundsundersøgelse

Hvis du blot sætter gang i byggeriet uden at kende til jordbundsforholdene. der hvor du bygger, kan du risikere, at der sker skader på dit hus. Er jorden blød kan huset begynde at sætte sig, det kan betyde, at huset vil få sætningsskader og slå revner hvis uheldet er ude.

Hvis du derimod kender til jordbundsforholdene inden du sætter gang i byggeriet kan du tage hensyn til forholdene så du undgår et scenarie, hvor dit hus begynder at sætte sig. Det er med andre ord vigtigt, at kende jordens bæreevne, der hvor der skal bygges – en byggegrund er med andre ord ikke bare en byggegrund.

Som vi nævnte indledningsvist, kan det være en fordel at få lavet jordbundsundersøgelsen inden du skriver under på købsaftalen, er jordbundsforholdene ikke optimale kan det nemlig sagtens fordyre dit byggeri. Med en jordbundsundersøgelse ved du hvad du går ind til, inden du køber byggegrunden.

Prisen for en jordbundsundersøgelse

Der er ikke en fast takst på en jordbundsundersøgelse, priserne kan variere fra virksomhed til virksomhed, men som vi har skitseret her i artiklen, kan en manglende jordbundsundersøgelse godt gå hen og blive dyr.

En jordbundsundersøgelse gennemføres ved at der foretages en boring på grunden. Ofte skal der udføres flere boringer. Prisen afhænger derfor også af, hvor mange boringer der skal foretages for at afdække jordbundsforholdene i forhold til dit byggeri. Priserne ligger dog cirka fra 5000 kr. til 15.000 kr.

Vi håber at du med denne artikel har fået et indblik i hvorfor det er vigtigt, at få lavet en jordbundsundersøgelse hvis du skal i gang med at bygge, vi håber også at du har fået viden om hvad en jordbundsundersøgelse koster. Tak fordi du læste med.