hvad er et hundepas

Hvad koster et hundepas?

Hvad koster et hundepas? Det giver utrolig mange glæder at være hundeejer. Det er heller ikke tilfældigt, at de firbenede kæledyr ofte kaldes menneskes bedste ven. Hunden er derfor også tit en naturlig del af familien hos mange hundeejere.

Derfor skal hunden selvfølgelig også med på turen, når familien rejser på ferie. Du kan dog ikke bare tage din hund med til et andet EU-land uden vider, der er nemlig nogle regler der skal overholdes.

For at tage din hund med til udlandet skal du eksempelvis have et pas til din hund – et såkaldt hundepas. Det skal vi kigge nærmere på i denne artikel.

GoLoan Logo

Vi anbefaler at få lånetilbud med GoLoan!

  • Start din låneansøgning på forsiden og lån op til 300.000 DKK.
  • Anbefalet til store lånebeløb
  • Samlelån op til 500.000 kr
  • Ingen RKI
  • Min. 18 år
  • Nemt, simpelt og uforpligtende
  • Sammenlign lån fra op til 9 forskellige banker
  • Det er helt gratis!

Ansøg om lån her

Der er mange mennesker der stiller spørgsmålet: hvad koster et hundepas. Det kort svar er mellem 800 kr – 1000 kr men det varier fra dyrelæge til dyrelæge. Hvis du har ikke de penge nu, kan du tjekke vores anbefaling af nye kviklån her.

Hvad er et hundepas?

hvad koster et hundepasEt hundepas hedder egentlig et EU selskabsdyrpas, men mange bruger navnet hundepas. Det er dog ikke kun hunde, der skal have et selskabsdyrpas hvis de skal ud og rejse, det skal katte og fritter også.

I Hundepasset skal hundes ID-mærke fremgå, ligeledes skal der som minimum stå, at hunden er vaccineret (eller revaccineret) mod rabbies. Det er også muligt at skrive andre vaccinationer ind i passet, som hunden har fået.

Ligesom med et rigtigt pas, er der også i et hundepas mulighed for at indsætte et billede, af din hund. Det er dog ikke krav om, at der skal være et billede. Hundepasset gælder endvidere kun for én hund, der kan således ikke stå flere hunde i det samme hundepas.

Hvor får man udstedt et hundepas?

Når du skal have lavet et hundepas, skal du kontakte din dyrlæge. Det er nemlig dyrlægen, der udsteder hundepasset. Det går som regel rimelig hurtigt at udstede passet, men du skal have hunden med til dyrlægen, da ID mærket skal aflæses og stå i passet.

Det er altid en god idé, at kontakte dyrlægen i god tid inden afrejse, når du skal have lavet hundepasset. Kontakt din dyrlæge og hør nærmere om proceduren og spørg til om der kan forekomme ventetid.

Det er altid rart at være på den sikre side, så I er sikre på, at I kan få jeres firbenede familiemedlem med på ferien.

Hold dig opdateret om reglerne for hundepas

Det er en god idé, at holde dig orienteret om reglerne for hundepas hvis du skal ud at rejse med din hund. Det kan du eksempelvis gøre ved at klikke dig ind på fødevarestyrelsens hjemmeside.

Her har du også mulighed for at orientere dig i en guide om at rejse med hunden. VI ønsker dig og din hund en god rejse!