hvad koster forsikring for studerende

Hvad koster forsikring for studerende?

Det er altid en god idé at have styr på sine forsikringer, det gælder også selvom du er studerende og måske ikke har så mange penge at gøre med. Derfor bør du prioritere dine forsikringer, så du ikke ender i en uforudset situation, der kan ende med at koste dig dyrt. I denne artikel kigger vi nærmere på hvad en forsikring for studerende koster.

Indboforsikring for studerende

En indboforsikring dækker de ting du har inden for væggene i dit hjem. Forsikringen dækker for eksempel hvis du har et indbrud i dit hjem og får stjålet eller ødelagt dit indbo, der kan også ske en kortslutning i nogle af dine el-apparater så de går i stykker, eller dine ting kan blive ødelagt hvis der er brand i dit hjem – dette er blot nogle af de scenarier, hvor en indboforsikring hjælper dig hvis uheldet er ude.

De fleste indboforsikringer har også inkluderet ansvarsforsikring, det betyder, at hvis du kommer til at ødelægge andres ting, er der også dækning her. Hvordan den enkelte forsikring dækker, skal du selvfølgelig sætte dig ind i ved at læse forsikringsbetingelserne.

Det er de færreste studerende der bor i eget hus, hvis du alligevel er så heldig at have dit eget hus, bør du også have en husforsikring. Husforsikringen dækker skader på selve bygningen. Det kan for eksempel være hvis der opstår skader i forbindelse med brand, frost eller storm.

Ulykkesforsikring for studerende

Udover at forsikre dit hjem, bør du også have en ulykkesforsikring. En ulykkesforsikring hjælper dig, hvis du kommer ud for en ulykke og kommer til skade. Skulle uheldet være ude og får du varige mén af ulykken, har du mulighed for at få udbetalt en erstatning.

Du kan endvidere ofte få dækket behandlingen hvis du har behov for det eller udbedring af tandskader, der sker som følge af en ulykke. Hvad ulykkesforsikringen konkret dækker, skal du dog sætte dig ind i ved forsikringsselskabet inden du køber din forsikring. Hvis du, som studerende har en bil, skal du desuden som minimum have en ansvarsforsikring.

Priser på forsikringer for studerende

Hvad koster forsikring for studerende? Det er vanskeligt at give et ensidigt svar på hvad forsikringer for studerende koster. Prisen på dine forsikringer afhænger nemlig af dit forsikringsbehov. Herudover er der også forskel på hvad forsikringer koster hos de forskellige forsikringsselskaber. Derfor er det en god idé, at undersøge priserne hos de forskellige forsikringsselskaber i forhold til dit behov.

Mange forsikringsselskaber har forskellige forsikringer, der er skræddersyet til studerendes behov. Disse forsikringsprodukter, kan du ofte få til en overkommelig pris. Vi håber at du med denne artikel er blevet lidt klogere i forhold til forsikringer til studerende.