Underskrifter

Hvorfor det giver mening at finde en boligadvokat

Dette indhold er sponsoreret

Det kan være en kompleks affære at skulle sælge eller købe en bolig, uanset hvordan den bestemte bolighandel gøres. Her anbefales det at bruge en boligadvokat, så man kan skabe mere sikkerhed omkring bolighandlen, inden man skriver under på diverse dokumenter. Men hvad menes der med sikkerhed? Hvorfor er det lige præcis, at det giver mening at bruge en boligadvokat? 

Hvorfor kan det give mening at finde en boligadvokat?

En boligadvokat er med til at sikre, at de juridiske aspekter ved bolighandlen er, som de skal være. For at give et godt billede på, hvor afgørende dette kan være, så kan der bruges tre hurtige eksempler. 

Først er der berigtigelsen af bolighandlen, som inkluderer både udarbejdelse og tinglysning af skødet. Dette er vigtigt, da skødet nemlig overfører ejerskabet af ejendommen fra sælgeren til køberen. Dermed sikres der her en juridisk gyldig aftale mellem sælger og køber. 

Samtidig er der udarbejdelse og godkendelse af refusionsopgørelsen, som er en opgørelse, der indeholder diverse boligudgifter, som sælgeren har forudbetalt. Eftersom disse udgifter betales forud, kan det en gang imellem ske, at sælgeren også ender med at betale for perioden efter købsaftalen er blevet underskrevet. Dette kan en boligadvokat hjælpe sælgeren med at undgå. 

Til sidst er der selvfølgelig købsaftalen. Her er det vigtigt, at forholdene er i orden. Disse forhold kan eksempelvis være forkøbsret og hjemfaldspligt samt de forhold, der relaterer til ejer- og grundforeninger, ejerskifteforsikring, tilstandsrapport og energimærkning. Der er altså en lang række faktorer, som skal være på plads her, og der kan opstå endnu flere baseret på bolighandlens natur – og det er alt sammen noget, som en boligadvokat kan være med til at sikre.

Boligadvokat ved selvsalg

Det vil altid være en god ide at have en boligadvokat ind over både køb og salg af bolig. Der er dog én bestemt situation, hvor det er endnu mere nødvendigt end ellers – nemlig ved selvsalg. 

Et selvsalg er en bolighandel, hvor sælgeren vælger at sælge boligen uden en ejendomsmægler. Dermed vil sælgeren her være helt alene om de juridiske aspekter, hvis sælger altså ikke vælger at anskaffe sig en boligadvokat. En boligadvokat er også billigere end en ejendomsmægler, så hvis selvsalget er blevet valgt for at spare nogle penge, er dette stadig muligt. 

Advokater i hele landet

Det er muligt at finde advokater i hele landet, og uanset om du har fundet drømmeboligen i Vestjylland eller skal købe din første lejlighed København, kan du finde den helt rette boligadvokat. Flere advokatfirmaer er landsdækkende, men der findes også mindre, lokale advokatfirmaer over hele landet. Find derfor ud af, hvilke firmaer der ligger nær dig, og tag en uforpligtende snak med dem.