Lånetyper

Der findes utroligt mange lånetyper at vælge imellem. Dermed kan det være meget forvirrende at finde rundt i. Det gør det svært at vælge det lån der passer bedst til dig. Står du og overvejer et lån, kan du her få et overblik over de forskellige slags lån der findes i 2019.

Lånetyper i 2019

De mest populære lånetyper, er den form for lån du kan tage nemt og hurtigt på nettet eller på mobilen. Se kaldes ofte SMS lån, mobillån eller kviklån. Fælles for dem er at de er meget nemme at tage, da de ikke stiller store krav til låntageren, og så får du oftest pengene ret hurtigt. Nogle låneudbydere tilbyder endda udbetaling samme dag. Så kan det vidst heller ikke være nemmere.

Der er også en anden kategori af lån, herunder finder du realkreditlån, banklån og forbrugslån. Det er lånetyper hvor du kan låne et større beløb ad gangen, og hvor renten oftest er lavere. Disse lån er mere omfattende, tidskrævende og det er generelt en større proces. Det er da en god grund til, da det ofte handler om en del større beløb. Her skal du opfylde flere krav, for at blive godkendt til at låne.  

Fordele og ulemper

De hurtige lån altså SMS, kviklån og mobillån har den fordel at det er hurtigt og nemt. Ulempen er dog at der kan være høje renter på disse lån. De større lån såsom banklån, realkreditlån og forbrugslån har den fordel at renten er lavere og der er rådgivning inkluderet. Ulempen er at det er en længere proces hvor der stilles større krav.

Når du skal vælge hvilken lånetype der passer til dig, er det vigtigste hvornår du skal bruge pengene, hvor mange penge du skal bruge og hvornår du kan betale dem tilbage. Hvis du helst vil betale dem tilbage over lang tid, kan det være bedre at vælge et af de lån der har en lavere rente, men hvis du skal bruge pengene hurtigt og du samtidig kan betale dem tilbage hurtigt kan et af andre lån såsom kviklån være en bedre løsning.

Husk at du nemt kan bruge vores sammenligning tjeneste, til at se hvilket lån der passer til dine behov. Vi håber du finder det lån du søger.