Find det bedste minilån her

Hvad er et minilån?

Et minilån er et lån af et mindre beløb, hvor løbetiden er på under 3 måneder. Beløbene er alt fra 500 til 10.000 kr. Da løbetiden er kort, ser ÅOP meget høj ud, men det skal du faktisk ikke tage særligt højde for ved et minilån, da løbetiden jo er en del kortere end et år.

Dermed er ÅOP, som er beregnet ud fra et årligt synspunkt, ikke relevant at se på ved et minilån. Et minilån kan i visse tilfælde være gratis, for eksempel: “Lån 5.000 kr. Gratis i 30 dage”. Her skal du dog være opmærksom på, at det kun er gratis i de 30 dage.

Det vil sige at hvis du ikke betaler lånet tilbage, så bliver det ikke blot et lån du skal betale for, men et dyrt et af slagsen. Det er dermed vigtigt, at du vælge et lån med en tilbagebetalingsperiode, som du kan overholde.

Fordele ved minilån

Kort låneproces

Da der ikke er de store krav i forbindelse med optagelse af et minilån, er låneprocessen kort. Du skal udfylde en låneansøgning, som er forholdsvis nem og hurtig at udfylde.

Efter ansøgningen er sendt af sted, hvor du hurtigt svar på om den er godkendt eller ej. Hvor kort processen er, afhænger af de forskellige udbydere, men den er som regel rimelig kort og hurtig de fleste steder.

Ingen sikkerhedsstillelse

Ved et minilån skal der ikke stilles nogen sikkerhed. Det vil sige, at du ikke behøver at være boligejer eller indehaver af andre aktiver.

Dermed er et minilån et form for lån, der er tilgængeligt for næsten alle. Der er selvfølgelig nogle krav, mend et er krav de fleste kan opfylde. Såsom at være fyldt 18, ikke at være registreret i RKI og være i arbejde.

Ingen redegørelse for formålet

Nogle gange har man brug for et lån, hvor det ikke ønskes at give en begrundelse for lånet. Det kan være en privat sag, eller måske har du det bedst med at gå uden om banken og bankrådgiveren af forskellige årsager.

Ved et minilån, kan du låne et lille beløb uden at give en begrundelse. Det kan klart være en fordel i en del tilfælde. Måske opstår der en stor uforudset udgift, som du ikke ønsker banken involveret i og dermed kan du med fordel vælge et minilån.

Nem godkendelse

Det er forholdsvis nemt at blive godkendt til et minilån, i og med der ikke er de store krav. Den nemme godkendelse er med til at gøre processen kort og hurtig, hvilket oftest er de ting der spiller ind, når man vælger at tage et minilån. Dermed er dette en klar fordel.

Hvor hurtigt kan du få minilån

minilånDe fleste udbydere tilbyder at du kan få dit lån med ret kort varsel. Det varierer dog, hvor hurtigt du kan få pengene. Ved nogle udbydere får du pengene samme dag, og andre går der et par dage.

Det kommer an på udbyderen, men også hvad tid på døgnet du ansøger om lånet. Vi anbefaler dig at ansøge i dags timerne, da du dermed kan få lånet så hurtigt som muligt. Læse også vores artikel om Danmarks nye sms lån