Mobillån 2021

Mobillån er en slags lån du kan få udbetalt på næsten ingen tid. Et mobillån kan derfor være løsningen, hvis du står og mangler penge her og nu. Mange har stået i den situation, hvor nogle tusinde kroner ekstra kunne gøre en stor forskel. Her har vi samlet de bedste og billigste mobillån i Danmark.

Sidst opdateret: december 23, 2021 af sparexperten

Hvad er mobillån

Et mobillån, eller også kaldt sms lån er kendetegn ved et lån du tager via din mobiltelefon. Det vil sige, via en app eller en hjemmeside på din mobil. Det er et lån at foretrække, når det skal gå hurtigt og smertefrit, samt til små beløb. Ved denne form for lån, kræves der hverken Nem-id, papirer eller lignende, og er derfor en af de hurtigste og nemmeste låneformer. Hvis du står og skal bruge et mindre beløb, altså et sted under 5.000 kr., kan et mobillån være en god løsning for dig. Det er kun i sjældne tilfælde, at du kan låne et beløb på over 5.000 kr. med et mobillån.

mobillånDette slags lån, er et af de hurtigste lån du kan få. Det tager kun alt fra et par timer, til et døgn at få pengene udbetalt. Det kan være meget praktisk, hvis du mangler penge nu og her til en uforudset udgift, men det er tilgengæld også vigtigt at du sikre dig at du kan tilbagebetale lånet. Du bør kun låne penge via et mobillån, hvis du er helt sikker på du har behov for at låne. Ellers vil vi altid råde dig til at spare pengene op først. Men hvis du er helt sikker, og du har behov for et lån på 5000 kr., så kan et mobillån være en god løsning for dig.

Hvad koster et mobillån

Som alle andre lån, er et mobillån selvfølgelig ikke gratis. Der er forskellige ting at tage højde for, som for eksempel oprettelsesgebyr og renter. Det er dog forskelligt fra udbyder til udbyder, for høje renterne er, dermed svinger prisen. Dette er en af de ting, vi hjælper dig med at sammenligne her på siden, så du kan vælge det bedste lån med de laveste renter.

Fordele ved mobillån

 • Det er hurtig

  Når du leder efter et lån på din smartphone, kan du hurtigt finde et lån der passer til dig. Når du har fundet det rette lån, er det hurtigt og nemt at udfylde ansøgningen og i nogle tilfælde går der få minutter før du får svar på din ansøgning. Langt de fleste gange har du pengene allerede indenfor et par timer.
 • Ingen sikkerhedsstillelse

  Der er ingen krav om sikkerhedsstillelse. Det vil sige at du ikke behøver at eje bolig eller andre aktiver, for at optage et mobillån.
 • Det er nemt

  Da hele processen foregår via din smartphone, er det en nem proces, som du uden bøvl kan gennemgå på farten. Det er ikke nødvendigt at booke et møde med en rådgiver, hvilket dermed gør det en del nemmere og mere bekvemt.
 • Ingen spørgsmål

  Ved et mobillån, skal du ikke give forklare hvorfor du tager lånet. Det er i dette tilfælde en privat sag.
 • Færre krav

  I banken er der oftest en række krav, når du skal optage et lån. Med et mobillån er der færre krav, og dermed er det lettere at få et mobillån godkendt.

Ulemper ved mobillån

Hvis der er særlige forhold, du ønsker låneudbydere skal tage højde for, er et mobillån nok lidt for nemt og hurtigt. I den slags tilfælde, er det værd at overveje et lån, hvor der er noget personlig rådgivning involveret. Det kan også være en ulempe, at de fleste mobillån skal tilbagebetales forholdsvis hurtigt, så hvis du ikke kan betale indenfor fx 30 dage, er det et andet lån du skal vælge.

Mobillån uden sikkerhed

Som nævnt tidligere, skal du ikke stille nogen sikkerhed når du optager et mobillån. Det vil altså sige, at du kan optage denne form for lån, uden at være boligejer eller have andre aktiver. Der er dog alligevel nogle krav du skal opfylde. Ved de fleste udbydere skal du være fyldt 21, nogle steder er det 18 eller 23, så det skal du være opmærksom på.

Du må hellere ikke være registreret i RKI, hvilket er et krav der er positivt både for låntageren og låne udbyderen, da det er en dårlig idé for begge parter at give og tage et lån i et sådan tilfælde. Det er også et krav at du har et arbejde, det er for at sikre at der ikke gives lån til for eksempel kontanthjælpsmodtagere. Låne udbyderen beder ofte om en kopi af din lønseddel, som bevis på at du har et arbejde. Dermed er der altså langt fra lige så store krav som et lån i banken, men der er selvfølgelig nogle få krav du skal opfylde.

Hvor hurtigt kan du få et mobillån

Det er forskelligt fra udbyder til udbyder, hvor hurtigt pengene bliver udbetalt. Det kan have noget at gøre med hvad tid på døgnet du søger, og om det er weekend eller ej. Ved nogle udbydere betyder det ikke noget, og ved andre får du fx ikke et lån godkendt om natten. Det er dermed svært at svare på, da det varierer en del. Hos mange udbydere, har du dog pengene på din konto allerede samme dag, hvilket selvfølgelig er en stor fordel, hvis du står og mangler pengene her og nu. Læs også vores artikel om nye kviklån i 2021 her

Hvor meget kan du lån med et Mobillån Dk?

På vores side, sparexperten.dk kan du finde mobillån der rangerer fra 5000 kr. op til 50.000 kr. Det er op til dig som låneansøger at vælge det lånebeløb der passer dig bedst. Vi vil dog anbefale at du låner kun det beløb du har behov for, for at sikre at du kan betale det tilbage. Du skal huske at alle lån er forbundet med omkostninger, hviklen betyder at jo større lånebeløb du tage, jo større vil låneomkostninger være. Det er mening at du skal kun tage et mobillån du har råde til at betale tilbage.

Der er i princippet ingen grænser til hvor meget du kan låne. Det betyder du kan lån helt op til 300.000 kr. fra nogen låneudbyder. Ved at bruge vores side kan du nemt finde et mobillån til at dække alle dine behov.

Information om mobillån rente

Vi kan ikke svar konkrete på hvilke renter du vil få ved at tage et mobillån. Det kommer an på hvilke lånebeløb du blive kreditvurderet til, og også ÅOP på lånet. Låneudbyder har forskellige ÅOPer.  Det er derfor vigtigt at tjek åop når du beregner dit lån. Du skal også huske at jo større beløbe du vil lån, jo store omkostninger du skal betale tilbage. Heldigvis regulerede myndighederne i juli 2020, hvor meget ÅOP-låneselskaber kan opkræve.

Mobillån som 18-årig?

Som en 18-årig ung person har du muligvis brug for økonomisk hjælp en gang imellem. De fleste 18-årige starter enten på universitetet, eller de er lige færdige med gymnasiet. Heldigvis er der nogle låneudbyder, der tilbyder mobillån til 18-årige og derover. Der er selvfølgelig nogle kriterier for, hvor meget du kan låne, og også skal du have en indkomst. Dette kan være SU-lån eller en indkomst fra et deltidsjob. Du bør selvfølgelig ikke være i RKI, da de fleste låneudbyder ikke tilbyder mobillån til personer, der er registreret i RKI.

Kravene for at tage et lån

Selvom der ikke er så mange krav, du skal leve op til, før du tager en mobillån, er der nogle grundlæggende, som du skal opfylde, før du kan tage en mobillån. Nedenfor gennemgår vi nogle af de grundlæggende krav, der kræves for at du kan tage en mobillån

 • Du må ikke stå i RKI

  Dette er et af de mest basale krav, som de fleste virksomheder beder om. Da de ikke beder om meget, i modsætning til bankerne, har de i det mindste brug for, at du ikke allerede er i gæld. At låne penge til en person, der er i gæld, er ikke kun dårligt for deres forretning, men også dårligt for dig, da du i de fleste tilfælde ender med at være i mere gæld. Det tilrådes ikke at tage et lån for også at fjerne en anden gæld.

 • Du skal have en fast indkomst

  De fleste låneudbyder beder om at se din årlige indkomstrapport for at bekræfte, at du kan betale mobillån tilbage. Dette beløb skal ikke nødvendigvis være højt, men vi anbefaler, at det svarer til det beløb, du vil låne. Det ville ikke give mening, hvis du vil låne 50.000 kr. men har en årlig indkomst på mindre end det. Som en tommelfingerregel, jo højere du tjener, jo mere kan du låne.

 • Bor i Danmark

  Nogle låneudbyder låner kun til personer, der har dansk statsborgerskab. Det betyder ikke, at du ikke kan få en mobillån, hvis du bor og arbejder i Danmark. Så længe du bor i Danmark og har NemID, skal du kunne få en mobillån fra de fleste låneudbyder. NemId er vigtigt at have, da dette er det, du vil bruge til at underskrive lånet digitalt. I nogle tilfælde har du brug for det, når virksomhederne vil se at hente dine oplysninger fra det danske skattesystem. Du skal også bruge en gyldig e-mail-adresse, samt et dansk telefonnummer og adresse.

Mobillån med omtanke